Logo Chaletverhuur Drenthe

"Chaletverhuur Drenthe" op Chaletpark de Keizerskroon

Buurtschap Papenvoort in Drenthe


Het buurtschap Papenvoort ligt aan de gelijknamige weg in de gemeente Aa en Hunze, voorheen de gemeente Rolde. Papenvoort ligt tussen Rolde en Borger, pal ten noorden van een uitgestrekt bosgebied het Grolloërveld en hetDrouwenerveld. Zowel links als rechts van het buurtschap liggen vier vennen. Buurtschap Papenvoort ontstond eind 19e eeuw t.g.v. de ontginning van het Rolderveld.

Papenvoort

In 1634 stond het buurtschap reeds vermeld als Papenvoort. (voorde = doorwaadbare plaats in een rivier) De betekenis is wellicht ontleend aan het feit dat hier een paap (rooms-katholieke geestelijke) is verdronken. Dichtbij, aan de oostzijde van Papenvoort, ligt de oude gemeentegrens Rolde-Gasselte; één van de grensstenen draagt de naam Munnikken Steen. Midden in dit buurtschap ligt chaletpark de Keizerskroon, voorheen camping "d'oale wal"

Omgeving Papenvoort

Papenvoort biedt u als recreant volop rust en natuur en er zijn in de omgeving ruim voldoende mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Eveneens zijn er in de omgeving van Papenvoort diverse bezienswaardigheden te vinden zoals het Hunebedcentrum in Borger, Buitencentrum Boomkroonpad in de boswachterij Borger-Gieten, het openluchtmuseum van Ellert en Brammert in Schoonoord, Herinneringscentrum in Westerbork, Kabouterland in Exloo, het Drents museum in Assen en niet te vergeten de jaarlijkse TT in Assen. Uiteraard is Wildlands Adventure Zoo Emmen meer dan de moete waard om deze attractie te bezoeken. Door de centrale ligging van Chaletpark de Keizerskroon in Papenvoort zijn alle bovengenoemde mogelijkheden makkelijk per auto, per fiets of met openbaar vervoer te bereiken.
Zoals u ziet, er is voldoende te beleven in de directe omgeving van het Chaletpark.

Printen website Chaletverhuur Drenthe
Chaletverhuur Drenthe op Facebook
Chaletverhuur Drenthe op googlemaps Reviews Chaletverhuur Drenthe Goedkeuring W3C voor style en html document
Logo Chaletverhuur Drenthe

Telefoon: 06-27515535

WhatsApp: 06-27515535

E-mail: info@chaletverhuur-drenthe.nl